Nyheter

Mariannelund-elevernas topplista: Det bästa på Nyhem

I maj avslutade de sina bibelskolestudier på Mariannelunds folkhögskola. Under förra veckan återsamlades de på Nyhem. För Dagen delar kompisgänget från bibelskolan med sig av sina Nyhemsfavoriter.

På femte plats: Tältandet

– Det är nyhemskänsla att tälta. Även om det ofta är för varmt eller för kallt är det ändå mysigt, säger Emelie Månsson.

– Ja och så får man visa sig helt svag inför andra. Jag har sovit obekvämt i ett tält, luktar halvkasst och har ringar under ögonen, men ni gillar mig ändå, skämtar Josef Eriksson.

På fjärde plats: Affären Nya musik och montrarna

– Det är kul att gå runt montrarna att se allt som man kan göra. Flera gånger känner jag ”Åh det här vill jag göra”. Till exempel blev jag väldigt peppad på att se Bibeläventyret som jag var med på när jag var liten, berättar Linn Hallberg.

– Sedan är det fantastiskt att ta del av alla böcker och musik som finns inne på Nya musik, dessutom för en billig peng, och allt med kristen vinkel, säger Josef Eriksson.

På tredje plats: Tacotallriken

– Man får mycket mat och det är väldigt gott. Allt är godare på natten, säger Amanda Waldeck.

– Sedan står man i en kö i typ en timme och det bygger upp förväntningarna ännu mer. När man är väl framme nästan svimmar man för att det är så gott, säger Josef Eriksson.

På andra plats: Gemenskapen

– Att träffa alla vänner, men också att lära känna nya. Det är ganska lätt att börja prata med nya människor, speciellt på nattcaféerna som bjuder upp till snack. De senaste tre åren har jag lärt känna folk på Nyhem som jag fortfarande håller kontakten med, berättar Josef Eriksson.

På första plats: Nattmötena

– Det är fantastisk lovsång och folk öser verkligen, säger Josua Rudberg.

– Ja, det är en rolig idé att ha gudstjänst på nätterna, jag är inte van med det, fyller Josef Eriksson i.

– Lovsången är alltid bättre på nattmötena. Och så är det bra att det finns förbön och att så många går fram för det. Det är bra stämning i hela hallen, säger Linn Hallberg.

Fler artiklar för dig