Nyheter

Hela spaningsledningen byts ut i fallet Lena Wesström - misstag kan ha gjorts

På tisdagseftermiddagen meddelades att mordutredaren i fallet med Lena Wesström får sparken. – Det pågår förhandlingar med facket just nu, säger polisens kommunikationschef.

Flera misstag kan ha gjorts i mordutredningen kring fallet med Lena Wesström som anmäldes försvunnen den 15 maj. Det rapporterar Nerikes Allehanda.

En faktor är att hon hittades död först efter fyra dygn, bara hundra meter från sitt hem. Upptäckten gjordes av privatpersoner.

– Vi har bytt ut hela spaningsledningen. Det pågår en förhandling med facket just nu, säger Mats Nylén, kommunikationschef på polisen, till tidningen.

– Jag kan därför inte gå in på några detaljer varför vi byter ut dem. Polisens arbete granskas hela tiden i samband med en utredning av det här slaget.

Tog semester innan kroppen återfanns

Spaningsledaren har enligt uppgifter till SVT Örebro fått hård intern kritik om vilka utredningsinsatser som sattes in när kvinnan försvann, och att personen tog semester innan kroppen hittades.

Örebropolisens chef för hundverksamheten har varit mycket kritisk till att kroppen inte hittades tidigare. Den polisiära utredningen leds från och med i fredags av en person inom polisen som i vanliga fall är chef för avdelningen för brott mot barn.

Polisen har även inlett ett personalärende samt inlett förhandlingar med facket, enligt polisregion Bergslagens kommunikationschef Mats Nylén, skriver SVT.

Fler artiklar för dig