Nyheter

Tv-team trängde sig in på Talitas skyddade boende i Mongoliet

På torsdagen sändes ett tv-inslag om ett skyddat boende i Mongoliet. Personalen är "förkrossad", och huset måste kanske säljas, skriver organisationen på sin hemsida.

Det var på torsdagen som ett tv-inslag visades i mongolisk nationell tv om Talitas arbete i landet. Ett tv-team hade lyckats ta reda på var det skyddade boendet fanns, och tog sin in på området utan tillstånd.

"De stormade in i syfte att ´avslöja sanningen´om vårt arbete", skriver Talita på sin hemsida. "Anledningen till att de riktar sina strålkastare mot Talita är vår ambition att hjälpa flickor och kvinnor långsiktigt som utnyttjats i människohandel och prostitution", skriver Talita.

Tv-kanalens agerande kan göra att man nu eventuellt måste sälja huset och hitta annat boende. "Vår personal i Mongoliet är givetvis förkrossade", skriver Talita, som pekar på att arbetet mot prostitution i vissa länder är förenat med stort motstånd.

Talita är en ideell förening som erbjuder hjälp och stöd till kvinnor som utnyttjats i prostitution, pornografi eller människohandel för sexuella ändamål. Organisationen driver skyddade boenden i Sverige, Mongoliet och Rumänien. Talita är medlem i CAP International, en paraplyorganisation för arbetet mot prostitution och människohandel.

Fler artiklar för dig