Nyheter

Hybels och Bah Kuhnke pratar ledarskap med pastorer

Pastor Bill Hybels från församlingen Willow Creek i Chicago och kulturminister Alice Bah Kuhnke möter svenska pastorer och ledare inom frikyrkan i nästa vecka.

1 av 2

Den här helgen avslutas den svenska delen av Bill Hybels och Willow Creeks ledarskapsutbildning Global Leadership Summit (GLS) med konferenser i Göteborg, Linköping, Malmö och Sollentuna.

De två senaste veckorna har det även hållits samlingar i Huskvarna, Örebro, Växjö och Falun. Totalt räknar arrangörerna med 1 000 - 1 200 kristna ledare och andra som fått vidareutbildning och möjlighet till ny inspiration.

Hybels till Filadelfia i Stockholm

Bill Hybels håller numera på att lämna över ledningen för församlingen Willow Creek i Chicago till nästa generation, och ägnar mycket av sin tid att resa över världen och prata ledarskap. Han kommer till Sverige på tisdag för att först möta europeiska kristna ledare i Sollentuna.

På onsdag deltar Hybels sedan i en heldagssamling i Filadelfiakyrkan i Stockholm med svenska pastorer och ledare inom frikyrkorna, där många av deltagarna kommer från Mälardalsområdet.

– Bill Hybels kommer att svara på frågor från deltagarna och ge sina svar. Vi är också glada att kunna ha med kulturminister Alice Bah Kuhnke som har jobbat mycket med ledarskapsfrågor i civilsamhället, berättar Daniel Grahn, ansvarig för GLS i Sverige, som kommer att intervjua ministern.

Breddat ägandeskap för ledarkonferens

Daniel Grahn berättar vidare att ägarskapet för Global Leadership Summit i Sverige inom kort kommer att breddas. Detta genom att församlingar på de orter som i år har arrangerat GLS-konferenserna har inbjudits att kliva in som huvudmän för arbetet.

Lennarth Hambre, tidigare ledare för Evangeliska Frikyrkan och nu pastor i Ryttargårdskyrkan, Linköping, är en av flera som kommer att ingå i styrelsen.

Fler artiklar för dig