Nyheter

Compassion tvingas avsluta all verksamhet i Indien

"I dag skriver jag det blogginlägg som jag hoppades aldrig skulle se dagens ljus." Så uttrycker sig vd:n för kristna fadderbarnsorganisationen Compassion International.

"Med sorg i hjärtat har Compassion inlett processen med att avsluta verksamheten i Indien", fortsätter han.

På onsdagseftermiddagen publicerade Compassion Internationals högsta chef Jimmy Mellado den aktuella bloggposten där han också slår fast att om inget förändras under den närmaste tiden kommer den kristna fadderorganisationen att upphöra med sin verksamhet i Indien den 15 mars.

"Indiska regeringen blockerar pengar"

"För flera månader sedan började den indiska regeringen att blockera pengar från att nå våra fältkontor och kyrkpartners. Utan dessa pengar kan vi inte längre betala vår personal, eller tillhandahålla resurser till våra kyrkpartners och barnen som de hjälper. Ni ska veta att vi har gjort allt i vår makt för att lösa problemet med den indiska regeringen. Men hittills har alla dessa ansträngningar varit resultatlösa."

"147 000 barn och mödrar får inte längre hjälp"

Jimmy Mellado skriver vidare att situationen är svår för alla inblandade.

"Jag är hjärtekrossad över de 147 000 spädbarn, barn, ungdomar och mödrar som inte längre kommer att få hjälp av Compassion. Jag är upprörd över att partnerskapet med 589 kyrkor nu kommer att ta slut. Jag är bekymrad för våra 127 anställda som har dedikerat sina karriärer åt att hjälpa de fattigaste av de fattiga i sina egna samhällen."

Compassion Internationals Nordenchef Claes Parsmo säger i en kommentar till Dagen att det är en sorgens dag för alla som arbetar inom organisationen.

- Jag kan understryka det Jimmy Mellado säger. Vi hoppades att det här inte skulle hända. Jag trodde på ett under, man förstår inte alltid varför saker händer.

Fler artiklar för dig