Nyheter

Mercy Ships inleder samarbete med svensk rederijätte

Kristna välgörenhetsorganisationen Mercy Ships tar hjälp av rederijätten Stena Line i ett nytt unikt samarbete.

– Detta är en fantastisk möjlighet för oss att kunna dra nytta av deras stora exponeringsyta och långa erfarenhet inom fartygsbranschen, säger Pascal Andreasson, marknadschef på Mercy Ships i Sverige.

Dagen berättade i onsdags om det svenska paret Ulf och Elisabeth Levin som under tre månader jobbade som volontärer på sjukhusfartyget Africa Mercy som just nu finns i Benin i västra Afrika.

Hoppas få fler volontärer

Fartyget drivs av Mercy Ships som nu hoppas att fler volontärer från Sverige ska göra en frivillig insats.

– Vi är beroende dels av människors delaktighet som volontärer, dels av ekonomisk stöttning för att kunna bedriva gratis sjukvård för fattiga i utsatta delar av världen, berättar han för Dagen.

Pascal Andreasson ser Stena Line som en idealisk samarbetspartner. Via sina fartyg och olika sociala kanaler kommer rederijätten att kunna nå 10 miljoner personer med information om Mercy Ships.

– Vi samarbetar med flera olika företag i runt om världen och detta är det första stora samarbetet med ett svenskt företag, förklarar Pascal Andreasson som nyligen besökte Africa Mercy med Stena Lines vd Niclas Mårtensson.

Disa Hammarskjöld, marknadschef på Stena Line, menar att Mercy Ships passar väl in i rederiföretagets strävan att både stå för omtanke om sina resenärer och bidra med andra värden.

– För vår del handlar det om att bygga en stolthetskänsla bland våra anställda. Det gör vi genom att till exempel arbeta med miljöansvar. Vi vill också stå för ett socialt engagemang och där är Mercy Ships ett föredöme. De gör världen till en bättre plats att leva i, säger hon.

Gör enorm skillnad

Planer finns också på att nå en överenskommelse där Stena Lines färjepersonal har möjlighet att bli volontärer.

– Med sina volontärer, sitt engagemang och sin kunskap gör Mercy Ships en enorm skillnad. Under besöket ombord på Africa Mercy, där jag träffade patienter och såg verksamheten, insåg jag att detta är en livsavgörande insats, säger vd Niclas Mårtensson.

Fler artiklar för dig