Nyheter

Obama skrev under lagförslag om religionsfrihet

President Barack Obama har skrivit under ett lagförslag om religionsfrihet i ett försök att stärka kampen mot förföljelse av religiösa minioriteter runt om i världen.

– Som en ledande nation i världen som står upp för grundläggande mänskliga friheter och rättigheter, vill USA ta varje tillfälle att försvara människors rätt att tänka, tro och agera enligt sina religiösa övertygelser. Detta oavsett om de tillhör en minoritets- eller majoritetsreligion, säger den rebublikanske senatorn James Lankford som stöder lagen, ett uttalande.

Lagförslaget, "the Frank R Wolf International Religious Freedom Act", är uppkallat efter en nyligen avgången presbyteriansk kongressman som under lång tid varit en ivrig försvarare av förföljda kristna och andra religiösa minoriteter runt om i världen.

Om förslaget går igenom innebär den en uppdatering av den lag, "the International Religious Freedom Act", som antogs 1998 och som skrevs under av dåvarande presidenten Bill Clinton. Det innehåller bland annat skrivningar om att nyckelfunktioner inom landets federala regering ska stärkas och att religionsfrihetsfrågor blir högprioriterade.

Lagförslaget får stöd av många katolska, judiska och muslimska ledare, uppger Christian Post.

– Inte vid något tidigare tillfälle i historien har kristna blivit så förföljda som nu. Många bedömningar gör gällande att fler kristna har blivit martyrer enbart under det senaste århundradet än sammanlagt under alla andra tidigare sekler, säger Vernon Brewer, ledare för den kristna hjälporganisationen World Help.

Fler artiklar för dig