Nyheter

Carl-Henric Jaktlund lämnar Dagen

Dagens ledarskribent och debattredaktör Carl-Henric Jaktlund slutar på Dagen. Han kommer i stället att bli ledare för Alpha Sverige.

– Det är tråkigt för oss och våra läsare att Carl-Henric Jaktlund lämnar Dagen men jag tror att han kommer att ta sig an det nya uppdraget med bravur, säger Dagens chefredaktör Felicia Ferreira.

Carl-Henric Jaktlund är en av Dagens mest profilerade medarbetare. Han har funnit på tidningen i 13 år, i många år som reporter och på senare tid som ledarskribent och debattredaktör. Han har även skrivit tre böcker och föreläst mycket i församlingar runt om i landet, inte minst om hur det är att växa upp i kyrkan och att erövra sin egen tro. På det temat har han även tillsammans med musikern Michael Johnson turnérat i landet med föreställningen Växtvärk.

– Det är många läsare som uppskattat Carl-Henrics resonerande och varma texter om allt mellan himmel och jord men inte minst de alster som ofta berört kyrkan och hur den kan växa och bli mer tillgänglig för fler. Debattsidorna både i papper och på webben är en viktig del av tidningen men inte alltid enkla att hantera, även där har han gjort ett jättebra arbete, säger Felicia Ferreira.

– Även om han lämnar sitt arbete som ledarskribent och debattredaktör är jag säker på att han dyker upp regelbundet i våra spalter framöver.

Fler artiklar för dig