Nyheter

Christer Sturmark ger inte ut Mitt kors-bok

Det blir inte bokförlaget Fri tanke som ger ut boken ”Mitt kors”.– Verkligen synd tycker jag, säger Christer Sturmark, förlagschef och även ordförande i Humanisterna.

1 av 2

Facebookkampanjen ”Mitt kors” är på väg att bli bok och tanken var att den skulle ges ut av Fri tanke förlag med Humanisternas ordförande Christer Sturmark som förlagschef. Men på grund av för få förhandsbeställningar så fortsätter inte samarbete. Nu blir det ingen utgivning lagom till jul. Vinsten från boken ska fortfarande gå till förföljda kristna, men kommer ut först till påsk.

– Vi visste att vi hade en väldigt tajt deadline och att det var svårt att använda sig av crowdfunding för att få förhandsbeställningar, men det kunde ha fungerat, säger Annika Borg, initiativtagare till kampanjen ”Mitt kors”.

Kan det ha något att göra med att förlaget Fri tanke inte är vana vid att ge ut kristen litteratur, att de inte hade rätt kontaktnät för ändamålet?

– Nej. Utan vi har spridit detta jättemycket i våra sammanhang. Vi har också etablerat kontakt med personer som vill stötta detta så vi kommer kunna ge ut boken genom ett privat initiativ i stället.

Christer Sturmark, förlagschef, sörjer att intresset för boken var för litet.

– Det var ett crowdfundingprojekt och vi fick inte ihop crowdfundingen tyvärr. Supertråkigt. För lite intresse.

Nu skjuts utgivningen av boken fram till påsk. En del av vinsten kommer att ge stöd till förföljda kristna, bland annat till ett eller flera kloster i Irak och Syrien.

– Utan ett förlag som ger ut boken blir det i stället mer pengar över till ändamålen för förföljda kristna, säger Annika Borg optimistiskt.

Fler artiklar för dig