Nyheter

Pastorer utmanas att göra en svensk klassiker

Under 2017 gör Sport for Life en satsning för alla som vill göra en svensk klassiker och passar på att utmana pastorer.

Många församlingar investerar i sina pastorer genom att låta dem åka på inspirations- och missionsresor. Sport for Life vill utmana församlingarna att satsa på pastorernas hälsa.

– Vi vill uppmuntra alla, inte minst pastorer, att göra en svensk klassiker, berättar Johan Lagerbeck på Sport for Life, som tillsammans med Samuel Lewinson, pingstpastor i Strängnäs, är initiativtagare.

Positivt för pastorskåren

Klassikern består av fyra olika moment: Vasaloppet , Vansbrosimningen, Vätternrundan och Lidingöloppet.

– Skulle församlingarna bidra till att pastorer kommer igång med regelbunden träning tror vi att det kan påverka församlingen men också hela pastorskåren positivt. Det bidrar till att de mår bättre, orkar mer och blir effektivare både i och utanför kyrkan. Vi vill hjälpa till och ge ett mål med träningen, säger han till Dagen.

Träningsläger i januari

Den 20-22 januari anordnas ett träningsläger i Dalarna där alla deltagare kommer få träningstips, kostråd och annan peppning som behövs inför det som väntar.

– Vi kommer förutom att träna på de olika momenten också satsa på gemenskap och samtal som berör livet och tron. Kan vi bli 25-30 som gör detta vore det jättekul.

Fler artiklar för dig