Nyheter

Bombman attackerade indonesisk präst

Högg med yxa när den sprängmedelfyllda ryggsäcken inte exploderade som planerat.

1 av 2

Det var under söndagens gudstjänst i en katolsk kyrka i staden Medan på östra Sumatra i Indonesien som händelsen inträffade, skriver nyhetsbyrån AP.

Enligt indonesisk polis rusade den 18-årige mannen mot altaret i den fullsatta kyrkan. Men när hans ryggsäck, som innehöll sprängmedel, började brinna – utan att explodera – tog han i stället fram en yxa och gick till attack mot den 60-årige Albert Pandiangan. Prästen skadades lindrigt i sin vänstra hand.

Därefter lyckades församlingsmedlemmarna att övermanna 18-åringen.

– Han satt på samma rad som jag ... jag såg honom hålla på med något i jackan och sedan hörde jag en liten explosion och så sprang han omedelbart fram mot altaret, säger ögonvittnet Markus Harianto Manullan.

En annan kyrkobesökare säger till Jakata Post att 18-åringen "var nervös hela tiden" och att han inte kunde följa med i gudstjänstliturgin.

Indonesisk polis uppger att 18-åringen hade ett papper med Islamiska statens symbol på sig när han greps efter attentatet.

Chefen för landets antiterroriststyrka, Suhardi Alius, säger enligt AP att den gripna mannen bara är en marionettdocka.

– Med tanke på hans unga ålder måste det vara någon annan som står bakom. Vi håller just nu på att undersöka hans identitet.

Fler artiklar för dig