Nyheter

Christer Sturmark går med i Mitt kors

Humanisternas ordförande Christer Sturmark går med i kampanjen Mitt kors, för att visa solidaritet med förföljda kristna i världen.

I ett civiliserat samhälle behöver man inte alltid tala i egen sak. Så inleder Christer Sturmark en kort text, där han berättar att han går med i Facebook-initiativet Mitt kors, och publicerar en bild på sig själv med ett kors i handen.

I normala fall tar Humanisternas ordförande gärna en debatt mot kristna, och är öppen med att han inte tror på Gud.

– Men det är irrelevant i det här sammanhanget. Jag solidariserar mig alltid med människor som trakasseras, hotas och förtrycks och vars trosfrihet begränsas, skriver han, och fortsätter:

– Som sekulär humanist känner jag djup avsky mot det som kristna utsätts för i Mellanöstern just nu. Det pågår något som kan beskrivas som ett folkmord på kristna, och mordet på den franske prästen Jacques Hamel är bara ett i raden av bestialiska dåd riktade mot just trosfriheten.

Det är därför han väljer att bli medlem i Facebookgruppen Mitt kors, ett initiativ som bara blir större för var dag som går och som i skrivande stund har över 7 300 medlemmar.

Den som går in och kollar ser omgående att Christer Sturmark tas emot med öppna armar. Många väljer att tacka honom, och skriver att det är hedersamt av honom att visa solidaritet med kristna på det här sättet.

Fler artiklar för dig