Nyheter

EFK-pastor inledningstalade på Oasmötet

Jönköping. EFK-pastorn Hans Jansson inledde Oasmötet genom att tala om livet med Jesus som en lång berg- och dalbana.

1 av 2

Efter en lång lovsångsstund med tillhörande lovsångsdans, två klara kännetecken för Oasrörelsen, visade Oasmötet tydligt sin öppenhet mot andra samfund genom att Hans Jansson, till vardags pastor i Kungsportskyrkan i Huskvarna tillhörande Evangeliska frikyrkan, fick hålla i tisdagskvällens inledningspredikan.

– Jag hoppas att jag får vara en stämgaffel som får sätta ton för resten av konferensen. Annars är det tur att det är många talare kvar så att de kan ordna upp det om allt går snett ikväll, sa han.

Mötet med Mose och Elia

Rubriken för hans föredrag var ”En berg- och dalbanetur med Jesus” och Hans Jansson utgick från Matteusevangeliets sjuttonde kapitel där tre lärjungar fördes upp på ett berg där de sedan skulle komma att träffa Mose och Elia.

Där och då, menar Hans Jansson, stod lärjungarna så högt de kunde och de ville inget hellre än att stanna kvar där. Men Jesus visade på en annan väg, att de var tvungna att gå ner igen för att möta behoven nedanför berget.

Besvikelser och sorg

Hans Jansson knöt an till de två andra personerna i berättelsen, Mose och Elia, som även de fick uppleva starka gudsupp­levelser uppe på berg, för att sedan tvingas möta besvikelser och sorg nere i dalgångar.

En bokstavlig berg- och dal­bana, alltså.

– Och visst känner vi igen oss, eller är det bara jag? Livet med Jesus liknar ofta en berg- och dalbana, men då kan det vara tröstefullt att veta att vi inte är de första som upplever det, sa Hans Jansson.

Stärkta av mötet på berget

Samtidigt menade han att lärjungarna blev oerhört stärkta av mötet på berget och hoppades att Oasmötet skulle få samma påverkan på sina besökare. Ett tillfälle att fyllas på med kraft och få uppleva en ny höjd i sitt kristna liv för att sedan gå ner till ”de stora behovens dal” och föra det vidare.

Fler artiklar för dig