Nyheter

Vad gör du i sommar, Johan Dalman?

Johan Dalman, biskop i Strängnäs stift, som har blivit för bekväm för havsbad trots att han tillbringar somrarna vid Skånes västkust.

– Jag är ledig i allra högsta grad och befinner mig i Kullabygden. Här är det så vackert med de dramatiska bergen och bokskogarna, det är som en sagomiljö. Varje morgon tar jag en mils promenad tillsammans med ett gäng, det har vi gjort i 20 års tid. Vi pratar ibland om vad som stått i tidningen, diskuterar någon livsfråga eller så pratar vi strunt.

Och så avslutar ni promenaden med ett bad?

– Två av oss brukar göra det, men aldrig jag. Havsbad har jag inte hållit på med sedan barnen var små, jag har tröttnat på sand mellan tårna. Det är så underbart med en varm dusch i stället. Och så dricker jag kaffe när jag kommer hem från promenaden.

Vad skulle du göra om du hade en helt tom sommardag att fylla?

– Då skulle jag ta fram mina färgpennor och sätta mig vid köksbordet och rita. Det gör man inte så ofta som vuxen, men jag tror det är bra att locka fram barnets skapande. Jag målade nyss en tavla som skulle föreställa ett berg, men det ser snarare ut som en grön limpa som tar sig fram.

Fler artiklar för dig