Nyheter

Plantagen sponsrar församlingsplantering

Flera samfund planerar att gå ihop i stort projekt för att plantera nya församlingar. Allt har gjorts möjligt tack vare att Plantagen går in som sponsor.

1 av 2

Observera: Den här artikeln publicerades den 1 april.

Ett stort ekumeniskt församlingsplanteringsprojekt är i startgroparna, där Evangeliska frikyrkan, Equmeniakyrkan, pingströrelsen och Svenska Alliansmissionen går samman. Satsningen har gjorts möjligt tack vare en oväntad sponsor, Plantagen. Det är ett företag som är expert att få saker att växa och som numera inte nöjer sig med blomster och blader, utan säger sig vilja stödja även andra typer av planteringar. De har sökt efter olika projekt att satsa på, och landade till slut i församlingsplantering.

– Vi tror att det här kan gynna bägge parter, säger Rosa Rooth, talesperson för Plantagen.

– Både Plantagen och samfunden som är med i det här är intresserade av att få saker att växa, om än på lite olika sätt, och vi tror att det kommer att slå rot. Vi kan få verksamheter att blomma.

Plantagen-församlingar

Projektet kommer att gå under namnet ”Den ekumeniska fröpåsen”, och de nyplanterade församlingarna kommer att ha ett gemensamt paraplynamn, Plantagen-församlingar, ett namn som samfunden enats om tillsammans med projektets sponsor.

Jonas Melin jobbar med församlingsplantering för Svenska alliansmissionens räkning, och säger att de med en sponsor som Plantagen får helt nya möjligheter.

– Ska man plantera, är det bäst att anlita den bästa expertis som finns. Vi tror att Plantagen har det som krävs för en god plantering, även när det gäller församlingar.

Han berättar att hela projektet kommer att sjösättas i dag, 1 april.

Fler artiklar för dig