Nyheter

Matmissionen i Rågsved brann ner till grunden

Stadsmissionens matbutik för sämre bemedlade brann ner till grunden i morse. Polisen har inlett förundersökning om misstänkt mordbrand.

Branden startade vid femtiden på tisdagsmorgonen. En person hade sett "lågor slå ut ur taket" på butiken och larmade polis och räddningstjänst, skriver Aftonbladet. Ingen person ska ha kommit till skada och brandkåren lyckades tidigt att hindra branden från spridning. Men butiken gick inte att rädda och brann ner till grunden.

– Det är jättetråkigt. Butiken är behövd i samhället i dag och nu när den brunnit ned så kan vi inte bedriva vår verksamhet där, säger Marika Hjelm Svärd på Stadsmissionen.

Matmissionen öppnade i december i Stadsmissionens regi och med varor från dagligvarukoncernen Axfood. Idén var att sälja varor som vanliga butiker skulle ha slängt till en tredjedel av ordinarie priset till fattiga och hemlösa. Övriga kunder var också välkomna att handla, men till ett högre pris.

Rågsvedsbon Ylva Andersson säger till stockholmdirekt.se att hon inte är förvånad att butiken brann.

– Det har varit så mycket tjafs och bråk i den här affären sedan den öppnade. Man tjafsar om priserna, alla fattar inte att de inte får handla för det lägsta priset, att man måste ha ett särskilt intyg för att få göra det.

Fler artiklar för dig