Nyheter

"Genuin omtanke" när kyrkan bad för Dawkins

Han är världens kanske mest kände och stridbare ateist. När Richard Dawkins drabbades av en stroke förra veckan, skrev Church of England på twitter man skulle be för honom.

Inlägget på twitter delades mer än tusen gånger efter att det sändes ut. Många såg inlägget som ren och skär omtanke, men det fanns också de som trodde att kyrkan var sarkastisk. Inte alls, svarade kyrkan. Kyrkans kommunikationsdirektör säger enligt BBC att det var "ett genuint inlägg som erbjöd bön för en offentlig person som var sjuk."

Richard Dawkins är evolutionsbiolog och författare till en rad böcker, bland annat "Illusionen om Gud", "Den själviska genen", och "Den blinde urmakaren". Förra veckan drabbades han av en stroke, och fick ställa in en föreläsningsturne´ i Australien och Nya Zeeland. Han tillbringade fyra dagar på John Radclife Hospital och uppges nu vara på bättringsvägen, skriver BBC.

Det var i fredags som kyrkan lade ut twitterposten där man skriver att man ber för Dawkins och hans familj. Engelska kyrkan har under senare tid twittrat böner, bland annat efter terrorattentaten i Paris.

Fler artiklar för dig