Nyheter

På söndag är det Bibelns dag

På söndag den 24 januari är det dags för Bibelns dag igen. Ett tillfälle att uppmärksamma Bibeln i gudstjänster runt om i landet.

Bibelns dag är ett återkommande inslag i svensk kristenhet varje år.

- Ett utmärkt tillfälle att fira att vi har Bibeln på svenska, att vi fritt kan ta del av den och får överlämna den till en ny generation, säger Lotta Ring på Svenska bibelsällskapet.

Bibelns dag infaller alltid under den ekumeniska böneveckan, som firas i Svenska kyrkan och de kristna samfunden i landet.

- Den är tänkt som en höjdpunkt under böneveckan, antingen i början eller i slutet, eftersom den alltid infaller en söndag, förklarar hon.

Svenska bibelsällskapet, som är initiativtagare till Bibelns dag, har i år gjort utskick till drygt 3 000 församlingar i landet för att påminna om evenemanget.

- Vi vill uppmuntra till att uppmärksamma Bibeln lite extra. Och vi har många tips på vad man kan göra. Till exempel material till en bibelutställning.

Lotta Ring vill slå ett slag för Anta utmaningen, ett initiativ för att fler ska läsa Bibeln som lanserades inför år 2015 - och blev en succé.

- Där finns flera bibelläsningsplaner med bibelställen för varje dag. Vi har fått väldigt god respons och fortsätter därför också i år. Det vore roligt om ännu fler hakade på.

Fler artiklar för dig