Nyheter

Dagenjournalist i Lundellbunkern

När avsnitt 13 av maratonpodden Lundellbunken i dag publiceras återfinns Dagens musikskribent Urban Thoms bakom gästmikrofonen.

Bakgrunden är kortfattat att samtliga Ulf Lundells 68 skivor släppts i en box. Radio- och tv-producenten Tommi Jönsson bjöd då in radioproducenten Maja Åström och förläggaren Johannes Klenell att delta i en podcast som går ut på att lyssna igenom hela Lundells produktion och tillsammans med inbjudna gäster prata om musiken. Ett avsnitt per skiva.

”En ära att få vara med”

När dubbelalbumet ”Evangeline” stod i tur bjöd Tommie Jönsson in Urban Thoms eftersom han brukar läsa hans artiklar om kristen musik och ”Evangeline” är det album som Ulf Lundell spelade in i samband med sin omvändelse 1988.

– Det känns som en ära att få vara med och reflektera över ett av Lundells allra bästa album och, om du frågar mig, det mest intressanta. I alla fall textmässigt, säger Urban Thoms.

I det 22 minuter långa poddavsnittet jämförs Lundells omvändelseskiva med Dylans tre dito som producerades knappt tio år tidigare.

Vilken är din favoritlåt från ”Evangeline”?

– ”Underbara ting”. Dels för textraden ”och från botten finns bara en väg och det är opp” som fångar själva vändpunkten för Lundell och dels för att musiken så träffsäkert fångar den nyfrälsta glädje han uppenbart kände.

Fler artiklar för dig