Nyheter

Amazing grace – Obama sjunger gospel

Den 4 decemeber släpper Coldplay sin nya skiva. Och då kan världen även höra USA:s president sjunga gospel på ett inspelat album.

Coldplay har fått tillåtelse av Vita huset att använda presidentens tolkning av "Amazing grace" till sin nya skiva, skriver Dagens nyheter.

Enligt The Sun har Barack Obama inte tillåtit vem som helst använda sig av hans sång, men eftersom han är ett tydligt Coldplayfan är han bara glad över att bli del av bandets historia.

Det var på en begravning i somras som Barack Obama tog ton och sjöng gospellåten "Amazing grace" för att hedra prästen Clementa C Pinckney som var ett av de nio offren i skjutningen i hans egen kyrka i Charleston, South Carolina, i somras. När han började sjunga ställde sig kyrkan upp, klappade i händerna och sjöng med.

Coldplay själva blev både överraskade och väldigt glada över att få använda sig av klippet till deras skiva, skriver The Sun.

- Vi har med en snutt från när presidenten sjunger Amazing grace i den kyrkan. Både på grund av det historiska värde som ligger i det han gjorde, men också för att sången handlar om att "jag var förlorad men nu är jag funnen" (I'm lost but now I''m found), säger Chris Martin, sångaren i Coldplay till The Sun.

Fler artiklar för dig