Nyheter

Höga förväntningar i Värnamo

Nu avrundas Dagens jubileumsturné med ett besök i Värnamo missionskyrka – en stor församling där både traditionella och nya former används i gudstjänsten. ”Vi mötte ett välkomnande som gjorde stort intryck på oss”, säger Lasse Mellergårdh, ny medlem i kyrkan.

Finalen för Dagens 70-års turné kommer att ske i Uppsala pingstkyrka den 20 december. Men innan dess tar tidningen ett uppehåll efter söndagens besök i Värnamo missionskyrka. Förväntningarna inför besöket är lika höga som vanligt.

– Det ska bli jätteroligt. Jag har stöttat tidningen i många år både solidariskt men också därför att jag märkt att dess funktion, som nyhetsbärare utifrån en annan vinkel, är jätteviktig, säger Lasse Mellergårdh.

Ordning och struktur

Han och hans fru Lena har varit medlemmar i Värnamö missionskyrka i mindre än två år. När de flyttade dit ifrån Gislaved besökte de olika kyrkor, men fastnade snart för Missionskyrkans värme och blandning av traditionellt och nytt.

– Vi uppskattade den ordning och struktur man har i gudstjänsten. Här låter man alla olika uttryck få plats. Både orgel och lovsång.

Viktigt med musik

Lasse Mellergårdh är själv musikintresserad och leder ett lovsångsteam i kyrkan. Han berättar att musik har en stor plats i församlingen och är viktig för ungdomsarbetet. Det finns både en stor ungdomskör, en gospelkör, en församlingskör och det drivs musikundervisning.

– Sen har vi nästan 70 deltagare i årets konfirmationsläsning, de flesta utan uppväxtrötter i församlingen. Den här kyrkan har arbetet mycket med ledarskap för att hålla en hög standard på det som görs i kyrkans namn. Det imponerar på mig, säger Lasse Mellergårdh.

Fakta: Om träffen som är i helgen

70-årsturnén

Fler artiklar för dig