Nyheter

Jubileumsturnén på två orter i helgen

Josefin Fållsten från EFK möter ”syskon” i Pingst när hon följer med på Dagens jubileumsturné till Norrköping.–  Kul att få träffa en församling jag annars inte får chans att möta, säger hon.

På söndag besöker Dagen två församlingar i två olika städer för att fira jubileumsturné. Pingstledaren Pelle Hörnmark följer med och predikar hos pingstförsamlingen Smyrnakyrkan i Göteborg och Josefin Fållsten, programledare för Internationella programmet i Evangeliska frikyrkan, följer med till Norrköping. Där ska hon predika i Pingstkyrkan.

Vad vet du om Pingstkyrkan i Norrköping?

– Typ inget, men det ska bli kul, säger Josefin Fållsten.

Hon tycker om att röra sig i församlingar utanför sitt eget sammanhang. Josefin Fållsten reser mycket i sitt arbete och möter då ofta människor från andra trossamfund.

– Min reaktion brukar alltid vara att ”åh, nu mötte jag ett syskon”. Det är väldigt berikande, säger Josefin Fållsten.

Hon är själv uppvuxen i en pingstkyrka i Malmbäck som senare slog ihop sig med EFK och Svenska alliansmissionen.

– Det här med olika samfund känns bara bekant för mig. Hela min uppväxt har det varit tal om ekumenik.

Även Dagen har funnits med hela hennes uppväxt. Ända sedan hon fick en slant på Nyhemsveckan för att dela ut Dagentidningar, till att hon nu läser Dagen varje dag för att hålla sig uppdaterad på vad som händer inom kyrkans värld. Men av privata skäl är det familjesidorna i Dagen som lockar mest.

– Där är det mycket kompisar som är med och märks, förklarar Josefin Fållsten.

Vad kommer du att predika på söndag?

– Jag är inte helt säker ännu. Men det blir något missionsrelaterat. Det är ju det jag jobbar med och det jag tänker är vårt uppdrag.

Fler artiklar för dig