Nyheter

Dags att utse Årets förebild!

Vem i din närhet har gjort enastående insatser under det här året? Någon som du vill uppmuntra med en nominering till kampanjen Årets förebild. Vinnaren får 10 000 kronor.

Nu är det dags att nominera Årets förebild, en årlig utnämning från Dagen och årets samarbetspartner Diakonia och Samspar.

Vem känner du till som har gjort en social insats utöver det vanliga under året och som varit till hjälp för många människor? Personen ska ha engagerat sig ideellt, utan tanke på egen vinning, säger Ann Jonsson, digital chef på Dagen, som är kampanjledare.

Många gör fantastiska saker och lägger ner massor av tid på att hjälpa andra. Det är en förmån att få läsa förslagen. Vi skulle gärna utse alla till Årets förebild om det var möjligt, säger Ann Jonsson.

Förra året fick Ruth Nordström priset för sitt arbete mot trafficking och för mänskliga rättigheter med juridiken som verktyg.

– Jätteroligt och det är en stor ära. Jag hoppas verkligen att jag kan vara en inspiration för människor att stå för vissa värderingar även om det kan vara impopulärt, sa Ruth när hon mottog priset.

Prispengarna har hon använt för att hjälpa barnmorskan Ellinor Grimmark i de rättsliga processerna, eller annan vårdpersonal som vill åberopa samvetsfrihet.

Och nu är det alltså dags igen. Alla kan nominera fram till 25 oktober på forebild@dagen.se eller ringa 08-6192400. Beskriv vad personen har uträttat och varför du tycker att detta är Årets förebild. Glöm inte uppge kontaktuppgifter.

Fler artiklar för dig