Nyheter

Trump i blåsväder om Obama

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump fortsätter att skapa rubriker. Nu är han i blåsväder efter att president Barack Obama utpekats som muslim.

Det är inte så att Trump har påstått att president Barack Obama är muslim. Det har han inte. Men häromdagen korrigerade han inte en av sina anhängare som under en utfrågning i delstaten New Hampshire hävdade att Obama är muslim och att han "inte ens är amerikan".

Anhängaren fortsatte sedan med att säga att "vi har ett problem i det här landet, och det kallas muslimer".

McCain agerade

Donald Trump gjorde ingenting för att tillrättavisa mannen, vilket har väckt stor vrede hos Demokraterna. Även bland republikanska partikamrater har det varit irriterat och många har dragit sig till minnes en händelse under valkampanjen 2008 då dåvarande republikanske presidentkandidaten John McCain vid ett valmöte tog mikrofonen ur en kvinnas hand när hon kallade Barack Obama muslim och "en arab".

Men nu slår Trump tillbaka. Skulle Obama rycka ut till hans (Trumps) försvar om motsvarande hände honom? "Inte en chans", dundrar fastighetsmiljardären på Twitter.

"Är jag moraliskt skyldig att försvara presidenten varje gång någon säger något dåligt eller kontroversiellt om honom? Jag tror inte det!"

Obama "hemsk"

Och i ett läge där de flesta andra skulle försöka tona ner hela historien, eldar i stället Donald Trump på och angriper Barack Obama:

"Kristna behöver vårt stöd i vårt land (och överallt i världen). Deras religiösa frihet är hotad. Obama har varit hemsk. Jag kommer att bli fantastisk", twittrar Trump.

Trump har tidigare ifrågasatt huruvida Obama är i född i USA , något man måste vara för att kvalificera sig för presidentämbetet. Barack Obama är för övrigt kristen och går ibland i kyrkan.

TT

Fler artiklar för dig