Nyheter

Jesusmanifestationens ordförande: Vi känner frid över beslutet

Nu kommenterar ordföranden för Jesusmanifestationens ledningsgrupp beslutet att lägga ner arrangemanget. ”Vi känner frid över beslutet”, säger Lennart Möller.

I sitt pressmeddelande skrev Jesusmanifestationen att saken ”ska avslutas när frukten är mogen”. När Dagen pratar med Lennart Möller om vad det betyder spinner han vidare på bilden med frukt.

– När frukten mognat och fruktköttet försvinner är kärnorna kvar och de kan växa upp till vad som helst. Jag är övertygad att det spirar i marken med saker som kommer att växa upp i spåren av Jesusmanifestationen, men vi vet inte ännu vad det är för något, säger Lennart Möller.

– Det har varit något speciellt med det här som är svårt att sätta tummen på, men som man känner i hjärtat. Vi kan känna fred och frid över det här.

Ingen schism

Han försäkrar att det inte ligger någon schism bakom nedläggningsbeslutet. Det är heller inte kopplat till antalet deltagare.

– Vi har inte sett det på det sättet alls. Deltagarantalet har gått upp och ner. Det har inte varit en viktig fråga.

Enligt Lennart Möller är det unika med Jesusmanifestationen den lösa strukturen kring arrangemanget.

– Ingen bjuds in, men vi öppnar dörrarna. Ingen stor stab som organiserar, bara en ledningsgrupp med tio personer som möts en gång i månaden och ber och samtalar och fördelar uppgifterna. En ganska udda fågel, konstaterar han.

– Senaste Jesusmanifestationen skulle musikgänget som kallar sig Swedish House Mafia ha konsert efter oss på kväll i Kungsträdgården. Massor av folk vällde in. Det var avspärrningar, vakter och biljetter sålda i förväg. Extremt organiserat. Totala motsatsen mot Jesusmanifestationen. Vi bara bjuder in. Det blir som det blir.

Bön och praktiska saker

Själv har han ägnat mycket bön år Jesusmanifestationen, men också ägnat sig åt praktiska saker som att beställa bajamajor inför arrangemanget. Han är han övertygad om att Jesusmanifestationen gjort stor skillnad för såväl Sverige som många enskilda människor.

– Ett år gick jag i Kungsan dagen efter manifestationen och träffade då en familj som sa: "Vi bestämde oss för att vi bara skulle vara i väldoften från manifestationen". De gick runt i Kungsan för att känna eftersmaken av det som skett. Det innebär att folk kunnat känna att det skett saker rent andligt.

– För den stora massan kan Jesusmanifestationen vara en liten sak, men för individen kan det vara en stor händelse.

Vad känner du nu?

– Vi har bett extra för detta i ett helt år och känner stor vila i det här. Det kommer att komma andra saker och lokala manifestationer runt om i landet kommer säkert att fortsätta.

I och med nedläggningsbeslutet upplöses också ledningsgruppen.

– Därmed har vi lagt sista tegelstenen till det här bygget. Människorna finns förstås kvar i sina olika sammanhang, men inte den här strukturen.

Fler artiklar för dig