Nyheter

Nu blir det inga fler Jesusmanifestationer

Jesusmanifestationen upphör. Det meddelar ledningen för det årliga arrangemanget som totalt samlat 100 000 människor sedan starten 2008.

Ingen som befunnit sig på plats i huvudstaden vid de aktuella tillfällena har kunnat undgå att lägga märke till tusentals kristna som samlats på olika centrala platser. Den årliga Jesusmarschen genom Stockholms gator och finalmötet i Kungsträdgården har lockat kristna inte bara från hela landet utan även besökare från flera europeiska länder och USA. Mellan 12 000 och 25 000 personer har samlats varje år en dag i maj för att hylla och hedra namnet Jesus. Det har därför inte varit något enkelt beslut att fatta.

I ett års tid har ledningsgruppen för Jesusmanifestationen samlats regelbundet till bön i denna fråga. I motiveringen till beslutat att inte arrangera fler Jesusmanifestationer i Stockholm skriver Jesusmanifestationens ordförande Lennart Möller att ledningsgruppen vill att Jesusmanifestationen ”ska avslutas när frukten är mogen”.

Ledningsgruppen passar också på att tacka alla som burit Jesusmanifestationen genom åren – i bön och i arbete. Lennart Möller påminner också om den samlande effekt som Jesusmanifestationen har i kristenheten då den lyckats samla folk ur olika kyrkor och sociala sammanhang.

”Vi gläds med alla som har kommit till Sverige och som har breddat för vad som finns i andra traditioner”, skriver han.

Och även om det nu inte blir någon Jesusmanifestation i Stockholm nästa år vill den nationella ledningsgruppen uppmuntra till lokala Jesusmanifestationer runt om i landet, något som också förekommit genom åren.

Fler artiklar för dig