Nyheter

Jesusmanifestation trotsade dåligt väder

Den tredje Jesusmanifestationen i Jönköping gick av stapeln på lördagen. Cirka 250 personer trotsade snålblåst och ruggigt väder och marscherade genom staden med Jesus-plakat och gott humör.

-Vi är glada och tacksamma för att årets manifestation gick att genomföra, säger Sören Eklöf, sammankallande i ledningsgruppen för Jesusmanifestationen i Jönköping.

När han vaknade på lördagmorgonen var det ett par centimeter snö utanför fönstret. Något som säkert fick många som tänkt vara med att backa i dörren.

Trots det kom ett par hundra personer till den inledande bönesamlingen i Kristine kyrka, vilket är dubbelt så många som förra året.

I den efterföljande marschen till Rådhusparken märkets det dock att det var lite glesare i leden än vanligt. Dock mötte där ytterligare ett 50-tal personer upp och visade sitt engagemang.

-Det tycker jag är ett tecken på att för många är Jesus viktigare än vädret. I fjol var det 400 som gick i marschen men då var det normalt väder, berättar Sören Eklöf och lyfter fram en annan positiv aspekt:

-Vi bad om att slippa regn och blev bönhörda. Det är vi väldigt tacksamma över.

I spetsen för Jesusmarschen rullade några bikers och en glidarbil, vilket var tillräckligt för att få vanliga Jönköpingsbor att upptäcka att det finns många kristna som står för sin tro inte bara i kyrkan på söndag utan också i det offentliga rummet.

På scenen i Rådhusparken stod bland andra kristna sångerskan Emilia Lindberg från Huskvarna. Och när en bön om välgång för Sverige och alla som bor i vårt land gick ut i högtalarna så var det många som böjde sina knän.

-Det har blivit en fin tradition på Jesusmanifestationen att göra på det sättet. Det var en stark stund.

Senare i eftermiddag och i kväll fortsätter manifestationen och då blir det samling på missionsbåten Christina och en lovsångsgudstjänst med temat Celebration i Internationella församlingen.

-Vi är väldigt nöjda med tanke på förutsättningarna. Gud är god, säger Sören Eklöf till Dagen.

Jesusmanifestationen gör i år uppehåll i Stockholm men nästa år är tanken att det ska bli ytterligare en. Den 6 juni inbjuder kyrkorna i Kalmar till en Jesusmanifestation.

Fler artiklar för dig