Nyheter

Benny Hinn utskriven efter hjärtbesvär

En vecka på sjukhus blev det för den världskända helandepredikanten.– Gud är trofast, mitt hjärta är starkt, säger Hinn.

Den världskända helandepredikanten och tv-evangelisten Benny Hinn har under en veckas tid vårdats på sjukhus i Kalifornien för hjärtbesvär. Nu har han skrivits ut och fått komma hem.

– Gud är trofast. Mitt hjärta är starkt. Jag har inga skador på hjärtat. Mina artärer är inte blockerade, säger han till Christian Post.

– Jag känner mig starkare för varje dag. Prognoserna för ett snabbt och fullständigt tillfrisknande är goda och jag är så glad över att få komma hem, tillägger han.

Benny Hinns talesperson avslöjade förra veckan att han har kämpat med förmaksflimmer under mer än 20 års tid. Hjärtflimmer innebär att hjärtat kan börja slå i otakt och det finns en ökad risk för stroke eller hjärtsvikt.

Hinn uttrycker i dag stor tacksamhet över alla som bett för honom under tiden han legat på sjukhus.

– Jag är överväldigad över det utgjutande av kärlek jag upplevt från världen över, säger han i ett uttalande.

– Jag har sett Guds hand arbeta, både genom förböner och genom läkare.

Kort efter att han lagts in ska evangelistkollegorna och vännerna Reinhard Bonnke och Kenneth Copeland ha flugit dit för att lägga händerna på honom och be för honom.

Det var Benny Hinns dotter, Jessica Hinn Koulianos, som först avslöjade hennes pappas hjärtproblem i ett meddelande på Hinns Ministries hemsida i början av förra veckan.

Fler artiklar för dig