Nyheter

På fredag inleder Freda’ sin 30-årsturné

För drygt 30 år sedan spelade gruppen Freda’ tillsammans för första gången. Nu drar det återförenade bandet ut på 30-årsturné.– Fantastiskt kul att det blev så, säger Freda´sångaren Uno Svenningsson.

Borås är skådeplatsen för kvällens turnépremiär och därefter väntar nio platser från söder till norr på besök. I sommar blir det ytterligare fem, sex spelningar, berättar Uno Svenningsson.

– Eftersom det är 30-årsjubileum så kommer turnén att bjuda på låtar från 1984 och framåt. Givetvis kommer konserterna också att bygga på vår nya platta ”Beväpna dig med tanken”, det blir väl fyra eller fem låtar från den.

– Vi kommer till och med att köra en av mina låtar. Vilken? Gissa det den som kan, skrattar Uno.

Svaret får bli turnéns mest välkända hemlighet.

Förutom Uno Svenningsson och Arne Johansson består Freda’ av Mats Johansson. Med sig på turnén har de också gitarristen Philip Ekström samt Ledinmusikerna Ove Andersson (bas) och Jörgen Ingeström (keyboard).

Utsålt i Jönköping

Lördag kväll väntar Jönköping, lite av Freda’s hemmaplan, och de 800 biljetterna är utsålda.

– Vi gjorde en hel del tv i höstas i samband med att senaste albumet släpptes, bland annat var vi hos Kalle Moraeus, så vi får väl hoppas att det strömmar till lite fans, säger Uno Svenningsson.

Fler artiklar för dig