Nyheter

Teologifestivalen som vill hjälpa barnen

Nu är det exakt en månad till nästa stora teologifestival – fast då med fokus på barn. ”Jesus till barnen” är en av de största kristna ledarkonferenserna som finns i landet.

Efter succén för två år sedan kommer nu en uppföljare. De över 1000 personer som samlades i Pingstkyrkan i Jönköping var då med om en unik händelse, aldrig förr har en sådan bredd av kyrkor stått bakom en gemensam ledarutbildning. Och nu är det dags igen.

– Det känns fantastiskt roligt att vi med så stor ekumenisk bredd delar en gemensam längtan att ge Jesus till barnen, säger Susanne Olofsson på Evangeliska frikyrkan och med i konferensens ledningsgrupp.

– Idag växer många barn upp helt utan kontakt med vare sig någon kristen person eller någon kyrka. Här vill vi hjälpas åt och hitta vägar, utmana och inspirera varandra att dela tro både i kyrkan, hemma, i samhället och där vi finns, säger hon på samfundets hemsida.

I år räknar man men närmare 1500 deltagare, och som senast är det i Jönköping man samlas 6-8 mars. Ämnen man tar upp är bland annat vad det innebär att vara kristen förälder i världens mest sekulariserade land, om barns andliga utveckling och inte minst hur man som församling kan arbeta för barn och familjer.

Konferensen får besök av Olly Goldenberg från England. Han leder ”Children Can”, en organisation som vill hjälpa ledare att förstå barnens sätt vara kristna.

– Olly Goldenberg är ett energiknippe, som vill ta barn och barns andlighet på allvar, säger Maria Furusand, på EFK:s ”Familjeliv i församling”, även hon med i ledningsgruppen för konferensen.

Bakom den stora barnledarkonferensen står bland annat Equmenia, Frälsningsarmén, Katolska pedagogiska nämnden, Livets Ord, Pingst Ung, Salt – barn och unga i EFS, Syrisk-ortodoxa kyrkans ungdomsförbund och en rad andra samfund och organisationer.

Fler artiklar för dig