Nyheter

Martin Luther King-priset till babyverksamhet

Anna Libietis, verksamhetsledare för "Svenska med baby", blir prisad för sitt brobyggande mellan människor från olika kulturer och bostadsområden.

"Svenska med baby" är en ideell verksamhet som sedan två år tillbaka jobbat med att förena barn och föräldrar från olika kulturer och samhällsgrupper via möten. De är verksamma i Stockholm, och enligt den jury som utdelar Martin Luther King-priset så har Anna Libietis och den verksamhet hon leder verkat för de tidläsa värderingar som den amerikanske pastorn och människorättskämpen stod för.

Bakom priset står Kristna Fredsrörelsen, Equmeniakyrkan och Sveriges kristna råd. Så här lyder deras motivering till 2014 års pris:

Med samtal, joller och skratt som metod och barns nyfikenhet i centrum förs människor närmare varandra. Genom mötesplatser för föräldrar och barn med olika bakgrund sker kulturmöten och språkträning som ger förutsättningar för ett tryggare och stabilare samhälle.

"Svenska med baby" är ett bidrag till att leva Martin Luther Kings dröm om en framtid där ingen blir bedömd av sin hudfärg.

Prisutdelning kommer att ske i Norrmalmskyrkan i Stockholm den 19 januari. Martin Luther King-priset har delats ut sedan 2003 och tidigare pristagare är bland annat Martin Smedjeback, Maj Britt Theorin, Annika Saplde och Jason Diakité (känd under sitt artistnamn Timbuktu).

Fler artiklar för dig