Nyheter

Ingen Jesusmanifestation nästa år

Jesusmanifestationen kommer att ta en paus under 2015 för att fortsätta under 2016. - Det här är inte någon förtäckt nedläggning, säger Lennart Möller, till Dagen.

Ledningsgruppen skriver i ett pressmeddelande att arbetet att organisera Jesusmanifestationen är omfattande och att det nu är dags för en paus.

"Bibeltexten i 3 Mos 25: 1–7 talar om just detta – att ta en paus. En aktiv paus som ger kraft och distans, och som ger plats till eftertanke ... Det är många bibeltexter som berör pendlingen mellan att vara aktiv och att vara i vila. Inte minst Jesus drog sig undan vid många tillfällen för att få vila och få tid till eftertanke."

- Det är viktigt att komma ihåg att det handlar om ett aktivt vilande. Vi har en intakt ledningsgrupp och vi har redan satt datum för när vi ska träffas nästa gång, säger Lennart Möller som har funnits med vid Jesusmanifestationen ändå sedan 2008 då den arrangerades för första gången.

Hur kommer det sig att ni väljer att ta en paus just nu?

- Precis som i min forskning arbetar man några år, sedan ställer man sig vid sidan av för att tänka fritt. Det är väldigt lätt att bara köra på, men att dra ett sådant här lass kräver mycket resurser, mer än folk kan föreställa sig, och när man ska arrangera Jesusmanifestationen går all kraft till att leverera. Därför kände vi nu att vi behövde en aktiv paus för att fundera på hur vi ska tänka framöver. Finns det till exempel andra grupperingar som vi kan arbeta med?

De senaste årens manifestationer i Stockholm har inte lockat lika många människor som förut. Är det en bidragande orsak till ert beslut?

- Nej, det har inte en funnits någon tanke på att vilan skulle vara kopplad till antalet människor.

Lennart Möller poängterar att han fortfarande tycker att det är lika viktigt att manifestera den kristna tron och han säger att beslutet att ta en paus var odramatiskt.

- Alla kan känna en trygghet i det vi säger. Vi håller redan på att planera inför 2016.

Ledningsgruppen uppmuntrar samtidigt till lokala Jesusmanifestationer och konstaterar att en fördel är att dessa inte kommer att krocka med Jesusmanifestationen i Stockholm.

"Låt det få blomma med lokala initiativ under 2015 och sedan har vi en stor JM i maj 2016!"

Fler artiklar för dig