Nyheter

Benny Hinns bror till Sverige nästa vecka

Församlingen Arken, som regelbundet håller helandemöten, får nästa vecka besök av Henry Hinn. Bror till den mer namnkunnige mirakelpastorn Benny Hinn. 

Det har gått fyra år sedan Benny Hinn kom till Sverige, då han gjorde ett uppmärksammat framträdande i Livets ord, Uppsala. Ett helandemöte som delade upp besökare och debattörer i två läger, där Benny Hinns kritiker var mycket högljudda. Världsevangelisten fick lämna Sverige med mycket kritik, även från många frikyrkokristna.

Nu är det dags för ett nytt Hinn-besök. Nästa vecka kommer den något mindre namnkunnige brodern, Henry Hinn, till Sverige.

Det är till församlingen Arken, i norra Stockholm, som han kommer för en ”blixtvisit”, som församlingen själva beskriver det på sin hemsida.

Han ska hålla ett pastorsseminarium på förmiddagen den 3:e december, och sedan på kvällen delta i ett offentligt möte.

Precis som sin broder så har Henry Hinn sitt eget ”ministry”, sin egen missionsverksamhet. Han åker runt i världen och predikar och håller i väckelsemöten med en liknande stil som sin bror. Han har också grundat en församling i hemlandet Kanada, och Vancouver Christian Center.

Henry Hinn har i flera års tid besökt församlingar runtom i Europa, och det finns flera filmklipp på hans möten på nätet. Det är en karismatisk predikant som möter gudstjänstbesökarna med ett stort leende och en god portion humor. I slutet av sina möten håller han gärna högljudda förböner, och det finns filmklipp där det går att se när han driver ut demoner och ber om helande för olika sjukdomar, och människor faller ofta bakåt vid förbönen.

-Henry Hinn kände sig manad av Gud att särskilt komma till Sverige för att besöka Arken och välsigna ledare i Sverige, skriver Arken på sin hemsida där de berättar om Henry Hinns besök.

De skriver också om hur många tecken och under följer i hans spår, och att han predikar så att ”tron byggs upp och demonstrerar Guds kraft”.

Fler artiklar för dig