Nyheter

Koskinen samlar in pengar till "Guds hus"

Lennart Koskinen, biskop emeritus i Svenska kyrkan, leder insamlingsstiftelsen för ”Guds hus” i Fisksätra, samarbetsprojektet mellan tre trossamfund.

Dagen har tidigare berättat om projektet och i dag sker den formella starten för insamlingsstiftelsen. Den ska leda arbetet med att finansiera bygget av en moské samt en caféyta som ansluter till den befintliga kyrkan i Fisksätra, alltså Svenska kyrkans lokal. Det här är ett samarbete mellan protestanter, muslimer och katoliker.

– Guds Hus-idén handlar om fred och försoning genom religionsdialog. Det lokala engagemanget är imponerande och framgångsrikt och vi vill medverka till att gemensamma lokaler kan byggas och att Guds Hus-modellen kan spridas, skriver Lennart Koskinen och Vanja Möller Zouzouho, styrelsens ordförande respektive vice ordförande, i ett pressmeddelande.

Övriga ledamöter i styrelsen är Carl Dahlbäck, kyrkoherde i Nacka församling, Mehmet Kaplan, miljöpartistisk politiker i Stockholms kommun, Stefan Herczfeld, utvecklingschef i Stockholms Katolska stift, Helle Klein, präst och chefredaktör för Dagens Arbete, Wanja Lundby Wedin, Kyrkostyrelsens 1:e vice ordförande (Svenska kyrkan), Awad Olwan, imam i Muslimska föreningen i Nacka och Zinat Pirzadeh, författare och komiker.

Fler artiklar för dig