Nyheter

Cilla på cykel för Kairos utsatta flickor

Med hjälp av sin cykel, sin envishet och sin tro på Gud ska Cilla Eriksson samla in en halv miljon kronor. Pengar som ska gå till utsatta kvinnor och flickor i Egypten.

Örebro, Habo, Borås, Göteborg... Cilla Erikssons cykelvägar äro många, men inte särskilt outgrundliga. Syftet för hennes pågående församlingsturné i södra Sverige är nämligen klart och tydligt: Hon vill berätta om Guds kärlek och bekämpa trafficing genom att samla in pengar.

– Det är riktigt roligt att cykla runt och träffa församlingarna och få prata om mitt projekt, berättar en glad Cilla, för tillfället på plats i Mellringekyrkan i Örebro.

– Trafficking är ett jätteproblem i Kairo. Det är väldigt unga flickor som säljs. Lyckas de komma ur det hela så är de ändå inget värda efteråt. Jag vill hjälpa till att bygga ett skyddat boende dit utsatta flickor och kvinnor kan komma i den akuta fasen, förklarar hon.

Församlingsturnén, där bland annat Dagen är med som sponsor, är dock bara uppvärmningen. Om ett drygt år ska hon cykla genom hela USA med sitt projekt "Ride of faith, hope and love". Kallelsen till det fick hon tre dagar efter sitt dop.

– Jag vaknade en morgon och kände i hela kroppen att det är just det här jag vill göra. Med Guds hjälp och styrka ska det gå!

Fler artiklar för dig