Nyheter

Ulf Ekman lämnar Yonggi Chos nätverk

Ulf Ekman meddelar i ett brev till pastor David Yonggi Cho att han avgår från Church Growth International, en organisation för församlingstillväxt.

Ulf Ekman har under flera år funnits med i styrelsen för organisationen där också Cho är med. Ekmans brev till Cho finns att läsa på Charisma news.

Ekman förklarar sin och Birgittas väg mot katolicismen, men beskriver också situationen på Livets ord med övergången till nytt ledarskap förra året. Hur Joakim Lundqvist tagit över som pastor och är älskad av församlingen, sonen Jonathan Ekman är vd och Christian Åkerhielm som har efterträtt Ulf Ekman som missionsdirektor.

"Verksamheten utvecklas och jag vet att du kommer att finna att dessa bröder och Livets ord blir fantastiska partners i tjänsten i framtiden. Jag är trygg med att arbetet vilar i goda händer och att framtiden ser ljus ut genom Guds nåd".

Han berättar också att han har avgått från sina uppdrag i församlingen, men att han fortsätter att tjäna Herren. Han delar in sina 30 år som ledare för Livets ord i tre delar. Första delen handlade om att bygga kyrka och nå ut med evangeliet och undervisa om tro genom Livets ords bibelcenter. Den andra delen handlade om mission, att nå nationerna, bygga församlingar och bibelskolor och starta nätverket Livets ord international.

Den tredje fasen startade omkring millennieskiftet och handlade om enhet bland kristna. "Vi ville hjälpa vårt nätverk, och troende i allmänhet, till en djupare förståelse av Kristi kropp och knyta an mer till Guds folk i de historiska kyrkorna".

Under den tiden, skriver han, har de ständigt kommit i kontakt med den Katolska kyrkan, speciellt under de tre åren i Israel. Det har lett till vänskap och djupnande förståelse, fått dem att överge fördomar och känna en starkare önskan om enhet. Efter mycket studium och bön har de insett hur mycket de har gemensamt med Katolska kyrkan och drar nu koncekvensen av det.

Han skriver att han därmed lämnar sin styrelseplats men tacka David Yonggi Cho för hans kärlek och stöd genom åren. “Vi kommer, på ett nytt sätt, fortsätta att ha en levande gemenskap och en djup enhet i Jesus.”

Fler artiklar för dig