Nyheter

Benny Hinn hindrad från resa till Indien

Evangelisten Benny Hinn åkte aldrig till Bangalore i Indien där han skulle delta i en bönekonferens. Orsaken uppges vara "visumproblem".

Som Dagen tidigare skrivit protesterade nyligen 2 000 hinduer i Bangalore mot världsevangelistens besök. Anledningen till protesterna var att Hinn ansågs ha en dold agenda att få hinduer att konvertera till kristen tro.

Men Benny Hinn kom aldrig till den indiska staden. Trots att en indisk domstol kom fram till att den kontroversielle evangelisten inte på laglig väg kunde stoppas från att besöka bönekonferensen.

Hinduerna hävdar att Hinn vid ett besök i Bangalore år 2005 försökte omvända hinduer till kristen tro. Han blev då polisanmäld för saken men kunde lämna landet utan att något mer hände.

Men den här gången stannade Benny Hinn hemma. Den officiella orsaken sägs vara att han inte fick visum att resa in i Indien, vilket är ett krav för att få komma till landet, skriver thehindu.com.

Hinn valde i det läget att ställa in resan. Han var inbjuden till en stor kristen bönekonferens i Bangalore den 15-17 januari som en av huvudtalarna tillsammans med bland andra Joel Osteen.

Ungefär 80 procent av Indiens befolkning är hinduer, 13 procent är muslimer medan andelen kristna bara är 2,3 procent, uppger christianpost.com.

61-årige Benny Hinn föddes i Israel och är amerikansk medborgare med grekisk-armenisk bakgrund. Han reser över hela världen och anordnar stora väckelsemöten.

Fler artiklar för dig