Nyheter

Benny Hinns son greps av brasiliansk polis

Benny Hinns son – Joshua Hinn – greps efter att ha tagit hand om en störande person på ett helandemöte i Manaus, Brasilien. Joshua Hinn misstänktes för att ha slagit mannen som var dövstum.

Joshua Hinn, 21, hade tillsammans med två livvakter i faderns organisation omhändertagit Hestephenson Araujo när han sökte ta sig fram mot Benny Hinn med en flaska vatten mitt under dennes predikan. Araujo verkade ha varit ute efter att få Benny Hinns välsignelse och den speciella ”smörjelse” som sägs göra att det sker helanden i Hinns möten.

Räddades av polisen

De tre ska ha tagit fast Araujo, 21, i tron att han tänkte kasta vattnet på Benny Hinn. De förde honom till en husvagn där de ska ha förhört och slagit honom. Araujo ska till slut ha räddats av polis som kallats dit av ”oroliga personer i publiken” och fördes till sjukhus för omplåstring.

Polisen tog med de tre misstänkta, som efter förhör släpptes. De uppgav att de inte visste att Araujo varken kunde tala eller höra.

Araujos far säger enligt Christian Post att han kommit överens med Hinns organisation att inte driva något åtal, och han antydde att han fått en större summa pengar. Om de lokala myndigheterna är villiga att släppa fallet återstår att se, men Joshua Hinn och de två livvakterna kunde lämna Brasilien utan problem. De återvände till USA den 17 februari, den sista dagen av Hinns kampanj i landet.

Enligt Hinns organisation ska kampanjen i Brasilien ha varit en stor framgång.

– Jag tror vi nu ser en försmak av vad som kommer att ske i framtiden, skrev Benny Hinn på hemsidan den 13 februari.

– Det är så underbart att vara här med Brasiliens underbara folk. En väckelse sveper över nationen och vi ser Guds kraft på ett sett som vi inte har sett på åratal.

Fler artiklar för dig