Nyheter

Benny Hinn gifter om sig - med sin förra hustru

Predikanten Benny Hinn uppger att han och ex-hustrun Suzanne är i en försoningsfas. Vid ett möte i New York förra veckan ska han dessutom annonserat att de gifter sig på nytt i december.

I februari 2010 rapporterades det att Suzanne Hartern Hinn begärt skilsmässa från sin man sedan över trettio år.

Benny Hinn, känd för sina tv-program och stora mötesserier världen över, uttalade först att han var chockad och inte förstod fruns agerande men tillstod senare att de haft problem i flera år och att han för mycket satt sin predikanttjänst före sin familj.

”Inne i en helandeprocess”

Skilsmässan blev ett faktum men nu - drygt två år senare - tycks relationen ha fått nytt liv. På sin hemsida skrev Benny Hinn nyligen att hans familj är inne i en helandeprocess. ”Som många av er vet har jag och min hustru Suzanne gått igenom en svår tid i våra liv och vårt äktenskap. Jag är inte redo att göra något tillkännagivande, men ber er fortsätta be för vår familj”, skriver han.

Tillkännagavs i torsdags

Men i torsdags kväll ska Benny Hinn, vid ett möte i New York, ha gjort det tillkännagivande han inte kunde skriva ut tidigare: Han och Suzanne har försonats och ska gifta om sig i december.

Det uppger tidningen Charisma news och citerar violinisten Maurice Sklar som var på plats och som efteråt skrev på sin Facebooksida: ”Pastor Benny släppte en bomb ikväll. Han och Suzanne har försonats! Han meddelande att de kommer gifta sig i december! Jag ramlade nästan av stolen. Jag bröt nästan ihop på scenen. Vilken fantastik Gud vi har!”

Började i julas

Benny Hinn har inte bekräftat nyheten på sin hemsida men det tidigare meddelandet går tydligt i linje med det som rapporteras från mötet i New York. Och den positiva förändringen började i julas, skriver Benny Hinn, då han upplevde hur ”vår dyrbare herre Jesus rörde sig i min familj för att få till det helande och den försoning som jag så länge bett om.”

Benny Hinn
  Benny Hinn är född i Jaffa, Israel, men bosatt i USA sedan i tonåren.
  Han betecknas som helandeevangelist och reser världen över och talar på konferenser och i gudstjänster.
  Hans tv-program "This is your day" räknas som ett av världens mest sedda program med kristen profil.
  Benny Hinn har fått utstå mycket kritik, bland annat för överdrifter och ekonomiskt lyxliv som bland annat innebär att han flyger privatplan. Hans ministry har även fått rättslig kritik i USA för att inte ha öppna finanser.
  Hinn har besökt Sverige flera gånger, på senare år ett par tillfällen till Europakonferensen vid Livets ord i Uppsala.
  Senaste besöket, 2010, fick skandalstämpel efter att pastor Ulf Ekman kände sig tvungen att offentligt på sin blogg gå ut och tillrättavisa Hinns undervisning, som han menade hade klara gnostiska drag.

Fler artiklar för dig