Nyheter

Moni Höglund ordnar middagsbjudning för hemlösa

Kontakt direkt med Moni Höglund, som är initiativtagare till en middagsbjudning för hemlösa i Örebro i anslutning till den ideella organisationen Hela Människans fyrtioårsjubileum.

Hur uppstod den här idén?

– Vi är ett nätverk av framstående näringslivskvinnor i Örebro som fick nys om att RIA planerade att ordna en middag för stadens hemlösa i anslutning till att Hela människan fyller fyrtio år. Då hörde vi av oss till dem och frågade om inte vi fick stå för arrangemanget och det gick bra. Vi tog hand om servering, själva upplägget och dukningen.

Var någonstans anordnades middagen?

– Örebro konsthall stod för lokalerna och allt som allt var vi femtio personer som deltog. Ägaren tyckte att det var ett så trevligt initiativ att han gärna ville se en repris. Det hoppas såklart vi också på!

Vad bjöds det på?

– Det var trerättersmiddag med skagentoast till förrätt, porterstek med sås och potatis och grönsaker till huvudrätt och marängsviss i mängder till efterrätt. Och sen kaffe på det förstås. RIA stod för underhållningen under kvällen. Under ett uppträdande bjöds det helt spontant upp till dans! Det var hemskt roligt.

Vem stod för kalaset?

– En man till en av kvinnorna i vårt nätverk hade nyss fyllt år och ville i samband med det skänka pengar till maten. Det var tänkt från början att vi skulle laga maten men nu stod en cateringfirma för det.

Vad fick ni för respons av gästerna?

– De var helnöjda med att bli serverade så god och rejäl mat. Det var någon som sa att det kändes som om han var med på en nobelmiddag eftersom vi hade dukat med vita linnen, vita servetter och höga glas. Vi själva tycker att det var oerhört roligt att få anordna detta. Under kvällen övervann vi kulturgränser och fick möta varandra på ett sätt som man kanske inte gör annars.

Fler artiklar för dig