Nyheter

Christoffer Hiding på scen med Carola i kväll

Hallå där... ...Christoffer Hiding som ikväll står på scen tillsammans med Carola för två slutsålda julkonserter i Stockholm.

Hur känns det att stå på samma scen som Carola?

Det känns såklart lite speciellt. Hon är ju en av Sveriges mest framstående artister. Så det är lite av en ära.

Du åkte ut från Idol precis innan deltagarna fick uppträda med Carola?

- Ja, det var lite surt. Men Carola kontaktade mig personligen efteråt och ville träffa mig. Hon hade sett något youtube-klipp med mig som hon gillade. Sen när vi träffades erbjöd hon mig vara med som gästartist på hennes julkonsert. Så det blir väldigt kul.

Vad ska ni sjunga?

- Vi ska göra en duett. Det blir "Go tell it on the mountain". Vi ville göra något lite mer fartigt. Och låten finns med på Idolskivan, så det var ett enkelt val.

Ligger gospel naturligt hos dig?

- Nja, det är väl mer soul än gospel för mig. Men gospel ligger nära hjärtat också. Jag har egentligen förkärlek till all "svart" musik. Och gospel är ju grund till all svart musik. Sen är jag kristen och finner mycket styrka i gospeln.

Känner du verkligen "styrka", eller är det något som man bara säger?

- Nej, inte alls. När jag lovsjunger hemma så sätter jag alltid på en gospelskiva och sjunger med. Ingen lovsångskiva eller något, utan då är det gospel som gäller. Jag finner verkligen styrka i den musiken.

Och så blir det en solosång i kväll också?

- Ja, det blir faktiskt en svensk översättning på Jeff Buckleys låt Hallelujah. Den svenska texten är lite julig också, så det passar bra.

På senaste tid har du blivit lite av Sveriges "kristne artist" jämte Carola. Hur känns det?

- Det känns bra. Jag står ju för det jag tror på, och tror att det behövs fler som står upp för sin tro.

Vad har du fått för respons?

- Övervägande positivt. Många har berömt mig, inte bara för att jag sjunger bra, utan för att de upplever mig som en god förebild. Det är roligt.

- Jag har försökt vara mig själv så mycket som möjlig och är man sig själv så lyser det igenom. Människor i dag strävar efter äkthet och naturlighet, och därför tror jag människor uppskattar det draget.

Du har ju mest sjungit andras material, när får vi höra något eget från dig?

- På fredag! Jag ska spela på Fasching i Stockholm tillsammans med tre kompisar. Det blir eget material med låtar som är lite mer som jag. Det har blivit så mycket covers och låtar som man kanske inte alltid velat sjunga. Så det blir kul. Och mycket soul.

Fler artiklar för dig