Nyheter

Christoffer Hiding tar sig ton för Barnens rätt

För några veckor sedan åkte han ut ur tv4-programmet Idol 2007. Nu tar Christoffer Hiding ton igen för att stödja Barnens rätt.

Du har sett honom på tv i kamp med andra unga talanger. Nu kan du också se honom sjunga för barnens skull. Hemma i sin lägenhet sjunger Christoffer en melodi framför en videokamera. Sångstunden åker sedan upp på internet. Christoffer Hiding gör som många andra redan gjort och visar sitt stöd för kampanjen Barnens rätt. Under parollen att barnens rätt är vårt ansvar driver pingstkyrkornas biståndsorganisation PMU och Dagen en insamlingskampanj under vintern där vem som helst kan ladda upp bilder eller videofilmer till kampanjens webbsida. Christoffers videoklipp ligger på sidan tillsammans med alla andra bidrag, en blandning av grimaser, sångnummer och spex.

”Barn ska få leka”

– Det är viktigt att stödja folk som inte har det lika bra som en själv. Dessutom är det roligt att inte bara använda sin talang för egen vinning, säger Christoffer Hiding. Han har kommit i kontakt med PMU förut och ser gärna att fler av artiklarna i FN:s barnkonvention efterföljs.- Framför allt ska barn få leka och inte behöva jobba, säger han. Barn ska få vara barn så länge som möjligt.

Röster kostar

På webbplatsen kan man också titta och rösta på de olika bidragen. Varje röst kostar ett antal kronor som går till insamlingen Barnens rätt. För Christoffer Hiding väntar samtal med producenter och andra projekt. Idolerna har precis släppt en skiva och i december sjunger han duett med Carola i Filadelfiakyrkan i Stockholm.

Fler artiklar för dig