Nyheter

Var är ditt favoritställe, Laila Dahl?

Nästan 20 år efter sin hit ”Efter regn” är sångerskan Laila Dahl mammaledig. Men hon pysslar fortfarande med musik, och turnerar med sin gitarrbaserade melodiösa pop, tillsammans med gitarristen Daniel Hector.

– Det är nog faktiskt min egen trädgård. Man kan gå ut i bara pyjamasen och sätta sig i hammocken och dricka sitt morgonkaffe. Ibland sitter jag där ensam och ibland med familjen. Det är ju olika typer av avkoppling. Och min mamma kommer från Tärnaby. Där är det väldigt fint med utsikten, spegelblanka sjöar och blå himmel.

Vad gör du nuförtiden?

– Jag är till största delen mammaledig men ett par gånger i månaden åker jag runt och föreläser om min bok “Vad heter din längtan?” och sjunger.

På 1980-talet vann både jag och en kollega din singel “Efter regn”. De barndomsupplevelserna var otroligt vitala för oss.

– Det var smickrande att höra!

Lyssnar du på din musik från den tiden?

– Nej men min dotter har börjat lyssna på mina låtar. Då blir det ju att jag lyssnar själv också. Hon vill gärna lära sig att spela gitarr, och det är kul, men just nu är hon mest intresserad av hästar.

Fler artiklar för dig