Nyheter

Reinhard Bonnke: Människor behöver få höra Guds ultimatum

Nyhem. – En del säger att tyskar, svenskar och andra västerlänningar har ratat evangeliet. Jag håller inte med. De har inte ratat det, de har aldrig hört det. Det säger Reinhard Bonnke när Dagen möter honom.

Lugn, avslappnad och tillbakalutad. Men ändå hela tiden på hugget. Reinhard Bonnke förnekar sig inte i en intervjusituation heller. Ständigt raka svar och målande bilder ger han, mannen som alltid haft ett speciellt hjärta för Afrika.

Fokuserad

– Och så fortsätter det. När det är kampanjsäsong är det där jag är, men under regntiderna åker jag på andra förfrågningar, som hit till Nyhem. Men under säsong är jag helt fokuserad och överlåten åt att arbeta där.

Något annorlunda upplägg beroende på världsdel har han inte. ”Fire”-konferenserna i Afrika, som riktar sig till redan troende, liknar de möten han nu hade i Sverige. Möjligen några andra bilder och liknelser, men med samma kärna.

– Det finns inte två evangelier.

Men ändå verkar det, på dina informationsfilmer, som att det sker mer under där än här: är det din uppfattning också?

– Ja, och Jesus såg det så. Han gav en liknelse om sådden, om att det är beroende på jorden hur det ska växa. Det är samme Jesus, samme ande, samma evangelium, men det mottas inte med samma förväntan och tro här i väst. Man träffar nästan aldrig en afrikan som är ateist, alla tror på någon Gud. Och när de ser mirakler har de lätt att förstå att den Jesus vi predikar är verklig.

Men det kan ske i väst också, men då måste evangeliet predikas med den ”intensitet som krävs”. Människor behöver få höra Guds ultimatum enligt Bonnke: omvänd dig och du blir räddad, annars är du förlorad.

Dokumentär i TV4

Den dokumentär om Bonnke och Hinn som sändes i TV4 förra året känner han inte till, men säger att han inte är förvånad när han hör om den.

– Det finns många ormar i gräset som inte vill förstå, som insinuerar felaktigt. De säger att jag gör det av ekonomiska skäl. Kom igen, skulle jag åka till den fattigaste delen av världen då? Pengarna där räcker på sin höjd till dieseln som driver generatorerna.Han säger att han är noggrann med att uppge korrekta siffror över antalet frälsta och helade. Och även om inte alla blir helade så blir många det, vilket är nog för att fortsätta.

– I Tyskland sa några: ”Be inte för sjuka, alla blir inte friska”. Men man stänger ju inte sjukhusen för att kyrkogården är full av människor som sökte sig till läkare och inte fick hjälp, eller hur? Jag ber för sjuka på mötena, och är det några som inte blir helade så ber vi igen. Det är den bibliska modellen.

Fler artiklar för dig