Nyheter

Engagerad Bonnke fyllde Nyhemstältet

Inför ett absolut fullsatt Nyhemstält kom Reinhard Bonnke med en tydlig utmaning.

- Gud kommer alltid att dra dig upp ur gropen, men han kommer inte att dra dig ur fåtöljen! Världsevangelisten Reinhard Bonnke var precis vad Nyhemsveckan behövde för att det skulle bli fullt till sista plats. Och i sedvanlig stil var det en engagerad man som talade.

- Jag vill att helvetet töms och himlen fylls, helvetet är inte gjort för människor.

Han berättade om sina kampanjer ut över världen, men var noga att påpeka varför han gjorde det.

- Jag vill få dig att förstå att om han använt mig på det sättet så kan han använda dig tio gånger mer. Därför ser jag gärna att unga människor åker med på mina kampanjer, inte för att jag fiskar komplimanger. Jag fiskar själar.

Mötet avslutades med förbönsstund och cirka 70 personer kom fram vid inbjudan till frälsning och överlåtelse. Sedan skedde även inbjudan för dem som var sjuka, och för dem som kände en kallelse att bli evangelister.

- Kanske kommer någon av er att ärva min mikrofon. Inte för att jag har några planer på att ramla ner och dö nu, sa Reinhard Bonnke med ett skratt.

På lördagskvällen predikade Bonnke igen, för sista gången under detta Sverigebesök.

Även Torpkonferensen i Närke drog nytta av det fantastiska midsommarvädret. Tidigare besök under veckan från Carola i kombination med den välkände författaren John Ortberg var tillräckligt intressant för att bidra till en fullbelagd camping på Torp.

Midsommardagens brandtal av en av EFK:s regionalledare, Irma Janzon, om att bry sig om den utsatte smittade av sig och inbjöd till ett förnyat engagemang hos många. Utmanande förkunnelse, inte minst under sena kvällstimmar, från flera unga predikanter har inneburit att många ungdomar tagit tag i utmaningen att räkna med Gud i sina liv. Andlighet och folklighet behöver alltid gå hand i hand för att det skall bli bra, och det är det de lyckas med här på Torp, sade en ung man i kaffekön.

Fler artiklar för dig