Livsstilskrönika

I backspegeln kan vi lättare se Guds godhet

Sebastian Stakset: När jag ser tillbaka på alla prövningar jag har haft under de gångna åren så har jag i efterhand sett hur omständigheterna samverkat till det bästa

När Jesus uppväcker Lasarus från det döda visar han att han har makt över liv och död. När jag läser den dramatiska bibeltexten kommer jag att tänka på två andra bibelord som betytt mycket för mig. Det första är “Vi vet att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa,” från Romarbrevet 8:28 och “Har jag inte sagt dig att om du tror, skall du få se Guds härlighet” från Johannesevangeliet 11:40.

Jesus är med dig med sin kraft, med sin power

Lidande, sorg och död är en del av livet. Men den stora gåvan med att ha Jesus Kristus som herre och frälsare är att du i alla dina situationer kan få leva nära honom. Du kan böja dina knän, knäppa dina händer och söka din Fader. Han kommer att finnas där för dig. Till och med när jag pratar med människor som går igenom fruktansvärda kriser så kan de vittna om detta. Jag har mött människor som förlorat barn eller andra anhöriga, men som ändå mitt i sorgen kunnat konstatera att Jesus varit trofast. Att han inte lämnat dem i deras sorg och smärta.

I bibeltexten om Lasarus bevisar Jesus att han kan komma in och förvandla alla situationer hur omöjliga de än verkar. Alla blir inte uppväckta från det döda som Lasarus, men vi har ett löfte om himlen. Ett löfte om ett liv efter detta.

Därför är det en gåva att ha en tro på Jesus. Det är en gåva att kunna förtrösta på honom. Han löser inte alltid situationen så som vi kanske skulle vilja. Men när jag ser tillbaka på alla prövningar jag har haft under de gångna åren så har jag i efterhand sett hur omständigheterna samverkat till det bästa. I backspegeln kan vi ofta se Guds godhet och hans handlande i våra liv mer konkret än när vi står mitt i stormen.

Jesus är med dig med sin kraft, med sin power och min bön att Gud genom sin helige Ande ska omsluta varje människa som behöver känna hans närvaro i dag. Även mitt i lidandet, sorgen och döden har Jesus makten i sin hand.

Fler artiklar för dig