Livsstilskrönika

När jag satt vid Trädgårdsgraven kom tårarna

Sebastian Stakset: Att få tjäna den uppståndne Herren – det är det största hedersuppdrag vi kan få

Jesus lever! Jesus är uppstånden! Och Jesus har all makt. Där har ni tre uppmuntrande meningar för dagen som ni kan lita på är helt sanna.

När jag för en tid sedan hade glädjen att få besöka Trädgårdsgraven i Jerusalem, så slog det mig hur starkt det är att få vara där och se den tomma graven, även om det inte var exakt där det hände. Att bara få sitta där i den fantastiska trädgården, tänka på det som hände på påskdagens morgon, och fira nattvard tillsammans med andra. Att få sitta och be till Herren, och tacka honom för allt detta: att han lever, att han är uppstånden. Det fyllde mig med ett sådant otroligt hopp.

Jag kommer ihåg att tårarna bara började rinna längs mina kinder för att jag förstod vilken otrolig gåva det var att ha mött Jesus, och att få vara frälst. Att det finns liksom ett före Jesus och det finns ett efter Jesus. I mitt fall så är det ganska tydligt, men jag tror att det är tydligt i allas våra liv. Vi har mött världens Frälsare, vi har mött honom som älskar oss över allt annat och som vill oss väl. Han har gett oss löftet att han ska aldrig lämna oss, aldrig överge oss: “Se, jag är med er alla dagar in till tidens slut.”

Det betyder att det inte finns någon situation som jag kan tänkas möta i livet som han inte har makt och auktoritet över.

—  Sebastian Stakset

Att få tjäna honom - det är den största äran. Det är det största hedersuppdrag som jag har fått i mitt liv. Jag är så tacksam i dag över att Jesus lever. Jag är så tacksam i dag över att Jesus är uppstånden. Jag är så tacksam över att han har givits all makt, i himlen, på jorden och under jorden. Det betyder att det inte finns någon situation som jag kan tänkas möta i livet som han inte har makt och auktoritet över.

Det betyder att vad som än händer mig så kan jag alltid gå till honom och jag kan alltid få hjälp i nödens timme. Allt detta gäller även för dig!

Fler artiklar för dig