Livsstilskrönika

Jag lärde mig tidigt att bli en överlevare

Flavia Perez om att sluta försöka vara stark och i stället överlämna sitt liv till Kärleken

“Bara de starkaste överlever!” Det var ord jag fick höra från väldigt tidigt ålder. Farfars ord som ekade i min pappas öron och som liksom tatuerades in i min ryggrad. Det blev några av alla de ord som kom att ingå i min moraliska kompass.

Jag var inte medveten om eller hade insikt i vad innebörden av orden som satt i ryggraden betydde, men livet hade tidigt lärt mig att överleva.

Jag utvecklade redan som liten en massa överlevnadsstrategier, som att läsa av allt runt omkring mig - människors blickar, kroppsspråk och beteenden, olika lukter och atmosfärer. Jag växte upp i miljöer som var rätt så hårda, destruktiva och mörka, men som också fick mig att visa och bevisa att jag var stark. Stark nog att stå upp för min familj, stark nog att ta hand om min lillebror och en väldigt trasig mamma. Stark nog att vara en vapendragare till min storebror och stark nog att inte visa mig svag eller sårbar inför min pappa.

Under 30 år av mitt liv var jag stark och överlevde trauman, sorger, skuld, skam, psykisk ohälsa, ätstörningar, fördömelse och mycket mer. Men framför allt tomheten som kom av att inte känna sig älskad av en trygg, säker och kärleksfull far.

Det fattades alltid en pusselbit i mitt inre som inte kunde fyllas med ytliga saker, som att ha kläder, pengar, ett efternamn som många visste att man skulle passa sig för, eller ens att flytta till en av världens bästa städer. Tomheten fanns alltid där.

Under 30 år av mitt liv var jag stark och överlevde trauman, sorger, skuld, skam, psykisk ohälsa, ätstörningar, fördömelse och mycket mer.

Dagen kom när jag inte längre ville överleva, eller vara stark och stå upp för striden, kampen och de ord som fanns inristade i min ryggrad.

Jag öppnade upp mitt hjärta och sa ja till den eviga, kravlösa, livgivande och oändliga Kärleken. Den gav mig både ett nytt hjärta genom en andlig hjärttransplantation, den tog bort bördan från min ryggrad och skrev en ny mening med levande ord in i mitt blodsystem, i mitt sinne, i mitt hjärta och i hela mitt jag:

“Jag har kommit Flavia för att ge dig liv och liv i överflöd!”

Jag är helad, fri, älskad och förlåten. Jag lever i glädje, mildhet, balans, frid och trygghet för att jag är Guds dotter.

I dag jobbar jag med människor som kämpar, som har levt i kriminalitet, med destruktiva tankemönster, medberoende och vill ha förändring i livet, vardagen och för sina familjer. Det är ingen lätt väg att gå men den är värd det alla dagar för att allt kommer att samverka till det bästa. Jag har fått se mångas liv bliv förvandlade.

Allt detta finns för dig också.

Har du varit en överlevare och varit stark? Har du försökt hitta pusselbiten i ditt inre men inte lyckats hur mycket du än försökt? Har du levt i kaos och befinner dig i din mörkaste dag? Då bjuder jag dig att säga ja till Vägen, Sanningen och Livet - Jesus.

Fler artiklar för dig