Livsstil

”På Lappis avsätter man tid för att söka Gud mer än i sin stressiga vardag”

John Dahlström, 43, från Lycksele vill inte vara utan Lapplandsveckan: ”Det blir en mäktig atmosfär och en andlig öppenhet när man är många som tillber Gud tillsammans.”

Sommaren närmar sig med stormsteg och många ser fram emot de kristna konferenserna. Fem ”konferensrävar” från Lycksele i norr till Hässleholm i söder delar med sig av varma minnen, starka gudsupplevelser och förväntningar inför årets upplagor.
John Dahlström¨bor i Lycksele och har varit en trogen besökare på Lapplandsveckan sedan barndomen och har varit där ett 30-tal gånger. Nu åker han till Lappis tillsammans med frun Petra och deras fyra barn, Constantin, Natanael, Sally och Florence.

Vad har Lappis betytt för dig?

– Jag är uppvuxen i en liten församling i Vindeln där det bara fanns en handfull barn och att få komma till Lappis och träffa många andra barn och ungdomar som trodde på Jesus var verkligen betydelsefullt för tron.

Lapplandsveckan 2023.

Hur minns du Lappis från när du besökte konferensen som ung?

– När jag var ung kom många ungdomar till lappis med bara en sovsäck . Det var öppet och lätt att lära känna nya människor och när man lärt känna någon blev man inbjuden att sova i någons husvagn. De flesta tonåringar och unga vuxna bodde på “raggarbacken” som låg på andra sidan landsvägen i utkanten av området. Idag bor ungdomarna centralt nära tältet och vill vara nära där allt händer.

Har du någon speciell gudsupplevelse som du förknippar med Lapplandsveckan?

– Det finns många härliga gudsmöten. Jag minns speciellt ett tillfälle när jag som 19-åring blev använd av Gud och fick betjäna en kille i förbön, budskapet berörde honom och efteråt sa han “Hur kunde du veta allt det här?” Det var uppmuntrande för min tro.

Lapplandsveckan 2023.

Vad tror du Lappis betyder för Kristi kropp och den enskilde troende ?

– Det är otroligt viktigt att vi har dessa mötesplatser där vi får möjlighet att dela livet med varandra. Vissa träffar man bara på Lappis en gång om året, det blir ett tillfälle då vi får bekräfta, trösta och uppmuntra varandra. Man avsätter tid att söka Gud på ett annat sätt än i vardagen och det är en underbar möjlighet att få bra undervisning och tillbe Gud med hundratals andra troende.

Vad betyder Lappis för din familj ?

– Det betyder jättemycket. Jag och Petra vill ge vidare det goda vi själva fått uppleva på Lappis, nämligen starka gudsmöten tillsammans med andra barn. Det blir en mäktig atmosfär och en andlig öppenhet när man är många som tillber Gud tillsammans. Även i år är hela familjen på väg till Lappis. Johns fru Petra är en av de ansvariga för barnens lappis och de två äldsta barnen som är tio och tolv år är med och leder lovsång medan de två yngsta, 8- och 6-åringen, är glada deltagare. Det är en fantastisk vecka på så många sätt.

Lapplandsveckan

---

Lapplandsveckan

När: 30 juni – 7 juli.

Var: Husbondliden.

Medverkande: Mikael Hallenius, Jeanette Alfredsson, Christine Viklund, Rickard Svensson, Josefina Gniste, Pelle Hörnmark, Filip Gepertz.

Fler artiklar för dig