Livsstil

”Första kvällen på Nyhem brukar tårarna rinna av tacksamhet”

Emma-Lena Liljenberg, 50, återvänder varje år till Nyhemsveckan

Sommaren närmar sig med stormsteg och många ser fram emot de kristna konferenserna. Fem “konferensrävar” från Lycksele i norr till Hässleholm i söder delar med sig av varma minnen, starka gudsupplevelser och förväntningar inför årets upplagor.
Emma-Lena Liljenberg, bor i Hässleholm och besökte Nyhem första gången 2012 som nygift med sin man Tobias. De blev båda bitna och har sedan återvänt varje år sedan dess med sina barn Thea, 13 år och Benjamin, 21 år.

Vilka minnen förknippar du med med Nyhem?

– Jag minns särskilt några “fikor” i förtältet med nya och gamla vänner som kändes betydelsefulla. Men även konserten med Israel Houghton är ett härligt minne. Sen har vi ju några mindre roliga minnen, som när förtältet rasade av tyngden av allt regn och för att vi hade monterat ihop det fel, skrattar Emma-Lena.

Har du någon speciell gudsupplevelse kopplad till Nyhemsveckan?

– Det jag slås av varje år är gudsnärvaron i lovsången när vi är så många som kommer tillsammans. Första kvällen brukar tårarna rinna av glädje och tacksamhet över lovsången när man tittar ut över Nyhemshallen.

Det speciella med Nyhem är att barnen och ungdomarna har så roligt där.

– Jag känner tacksamheten över att våra barn har fått växa upp i en sådan miljö där de fått uppleva Jesus - det är starkt!

Dottern Thea har precis fyllt 13 år och pratar om att hon nästa år vill vara med som “umgåsare” bland barnen för att ge vidare det hon själv har fått på Nyhem.

2023. Människor som går in genom porten på Nyhemsområdet.

Har du några speciella förväntningar inför årets vecka ?

– Min förväntan handlar om viktiga möten med nya människor, om värdefulla kontakter som kan hjälpa oss ta steg framåt - både i mitt företag (ByEmmaLena), men också för församlingens sociala arbete som jag är ansvarig för.

Att få tanka kraft inför det som ligger framför och ladda batterierna. Jag hoppas också att vi får med oss några som är nya i tron och att de ska få uppleva mycket gott från Gud under Nyhemsveckan.

Vad tror du Nyhem har för betydelse som mötesplats?

– Det är en värdefull mötesplats och en vitamininjektion när församlingsmedlemmar kommer hem uppfyllda av gudsmöten och inspirerade av olika talare och seminarier.

Och vad tror du att veckan betyder för den enskilde kristne?

– Som kristen behöver man vara med i en församling där man regelbundet både får tjäna och bli betjänad och det är något särskilt med att åka på konferens. Kanske är det lättare att våga gå fram för förbön än i hemförsamlingen och man får chansen att lyssna till talare vars röst man annars hade missat.

Nyhemsveckan 2023.
Fler artiklar för dig